Και τωρα μπορούμε να συνεχίσουμε να καταστρεφουμε τη Γη μας

Posted: Οκτώβριος 2, 2010 in ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ...

Πριν από μια εβδομάδα αμερικανοί επιστήμονες υποστήριξαν ότι είναι θέμα λίγων μηνών η ανακάλυψη ενός πλανήτη με τα χαρακτηριστικά της Γης και εκτιμούσαν ότι αυτό θα συμβεί την επόμενη άνοιξη.
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια δικαίωσαν με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την πρόβλεψη αφού όπως ανακοίνωσαν ανακάλυψαν έναν πλανήτη με μέγεθος παρόμοιο με της Γης και κλιματολογικές συνθήκες που θα τον καθιστούσαν δυνητικά κατοικήσιμο. Ο πλανήτης κινείται από το άστρο Gliese 581 και απέχει 20 έτη φωτός από τη Γη.
Ο νέος πλανήτης έλαβε το όνομα Gliese 581g και οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι πρόκειται για έναν βραχώδη πλανήτη με αρκετή βαρύτητα για να συγκρατήσει ατμόσφαιρα γύρω του. Εχει μάζα τρεις με τέσσερις φορές μεγαλύτερη από της Γης και βρίσκεται σε απόσταση από το άστρο του ικανή ώστε να δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη νερού, σε υγρή μορφή. Είναι ο πρώτος από τους περίπου 500 πλανήτες που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα και ο οποίος διαθέτει τόσο πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης.
Η ανακάλυψη έρχεται να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις πολλών επιστημόνων ότι ηλιακά συστήματα σαν το δικό μας είναι κοινά τόσο στον γαλαξία μας όσο και σε άλλους γαλαξίες.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s